فهرست مطالب

نشریه مطالعات فرهنگی پلیس
سال سوم شماره 3 (پیاپی 10، پاییز 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/07/01
  • تعداد عناوین: 6
|
  • بهاره رسولی*، یدالله خرم آبادی صفحات 1-15

    پژوهش حاضر به منظورتعیین اثر بخشی آموزش مدیریت خشم در کاهش الگوهای خشونت وسلامت روان زوجین در شهر همدان انجام شد. روش پژوهش نیمه آزمایشی است وبرای انجام آن از بین زوجینی که به مرکز مشاوره نیروی انتظامی شهر همدان مراجعه کرده بودند ، 40 آزمودنی به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب وبه طور تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل جایگزین شدند. گروه آزمایش طی 8 جلسه تحت برنامه آموزشی مدیریت خشم قرار گرفتند. داده ها با استفاده از پرسش نامه های سلامت روان و خشونت خانوادگی قبل وبعد از مداخلات جمع آوری شدن و به وسیله تحلیل کواریانس تحلیل شد. یافته های پژوهش نشان داد که آموزش مهارت های مدیریت خشم می تواند خشونت خانوادگی را به طور معنا داری کاهش داده و سلامت روان زوجین را افزایش دهد. میان گروه های آزمایش وکنترل از لحاظ خشونت خانگی وسلامت روان تفاوت معنا داری وجود دارد. نتایج این پژوهش شواهدی را پیشنهاد می کند که آموزش مهارت های مدیریت خشم روش مناسبی برای کاهش خشونت خانوادگی ودر نتیجه بهبود سلامت روان زوجین می باشد. آموزش مدیریت احتمالا از طریق تقویت مهارت های رفتاری تنظیم و تغییر کرده و ایجاد هیجانات خوشایند به زوجین کمک می کند که خشونت خودشان را کاهش دهند، در اثر این تغییرات مطلوب رفتاری و هیجانی سلامت روان زوجین بهبودیافت.

    کلیدواژگان: خشونت خانوادگی، سلامت روان، مدیریت خشم
  • حاجی محمد مهدیان نسب، بابک معینی صفحات 17-45

    هدف اصلی این مطالعه استفاده از تیوری رفتار برنامه ریزی شده آجزن، جهت شناسایی عوامل مرتبط با گرایش دختران و زنان 9-45 ساله شهر همدان نسبت به حجاب می باشد. این مطالعه از نوع کاربردی با روش توصیفی - پیمایشی در سال 94 بر روی 900 نفر از دختران و زنان 45-9 ساله شهر همدان انجام گرفت. آزمودنی ها با روش نمونه گیری چند مرحله ای انتخاب شدند و با تکمیل پرسشنامه محقق ساخته در این پژوهش شرکت کردند. داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS و با کمک آزمون های آماری توصیفی و تحلیلی تجزیه و تحلیل گردید. نتایج نشان داد که میانگین نمره سازه های تیوری رفتار برنامه ریزی شده شامل نگرش، هنجارهای انتزاعی و کنترل رفتاری درک شده با میانگین نمره رفتار ارتباط آماری معنی دار داشت. نگرش نسبت به حجاب و قصد رفتاری دو پیش گویی کننده مهم رفتار حجاب بودند. سازه های نگرش و هنجارهای انتزاعی با تاثیر مثبت و کنترل رفتاری درک شده با تاثیر معکوس بر روی قصد رفتاری برای انجام رفتار حجاب بسیار حایز اهمیت می باشد.

    کلیدواژگان: حجاب اسلامی، تئوری رفتار برنامه ریزی شده، نگرش، قصد رفتاری، هنجارهای انتزاعی
  • سعید وجدانی منظور، مهدی خوش قامت * صفحات 47-80
    زمینه و هدف

    تغییرات محیط کار سازمان ها را مجبور نموده که به منظور بقای خود در دنیای متلاطم امروزی، در سیستم های مدیریت خود بازبینی و بازنگری کنند و در اینجا است که توانمندسازی کارکنان به موضوع اصلی در ارتباط با عملکردهای رهبری و مدیریت تبدیل می گردد. رهبران خدمتگزار همواره تمایل زیادی به پرورش کارکنان و تاثیر بر رشد و پیشرفت سازمان نشان می دهند. ازاین رو، هدف این تحقیق بررسی رابطه رهبری خدمتگزار و توانمندسازی کارکنان می باشد.

    روش

    این مطالعه از نوع کاربردی با روش توصیفی- پیمایشی در سال 94 بر روی کارکنان ستاد فرماندهی انتظامی استان همدان انجام گرفت. جامعه آماری تحقیق، 407 نفر بود که از این میان 197 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند، 220 پرسشنامه توزیع و 200 پرسشنامه جمع آوری شد و آزمودنی ها با استفاده از شماره پرسنلی و روش نمونه گیری تصادفی نظام مند انتخاب شدند. و با تکمیل پرسشنامه محقق ساخته در این پژوهش شرکت کردند. داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS و با کمک آزمون های آماری توصیفی و تحلیلی تجزیه وتحلیل گردید.

    یافته ها: 

    نتایج نشان داد بین رهبری خدمتگزار و توانمندسازی کارکنان ارتباط آماری معنی دار وجود دارد. همچنین نتایج وجود رابطه ی مثبت و معنی داری بین تمامی ابعاد رهبری خدمتگزار شامل خدمت رسانی، تواضع و فروتنی، قابلیت اعتماد و مهرورزی با توانمندسازی کارکنان را تایید می کند.

    بحث و نتیجه گیری:

     با توجه به نتایج این مطالعه و تایید وجود ارتباط مثبت و معنی دار بین رهبری خدمتگزار و توانمندسازی کارکنان، توجه به این سبک رهبری و ابعاد آن بسیار حایز اهمیت می باشد، و پیشنهاد می شود آموزش های لازم در خصوص سبک رهبری برای مدیران سازمان در نظر گرفته شود.

    کلیدواژگان: رهبری (Leadership)، سبک رهبری (leadership style)، رهبری خدمتگزار (Servant Leadership)، توانمندسازی (Empowerment)، ستاد (Staff)
  • محسن فتحی*، شهرداد دارابی صفحات 81-100
    هدف

    پژوهش حاضر بررسی سیاست تقنینی امر به معروف و نهی از منکر در کاهش جرم بدحجابی با مطالعه موردی شهرستان همدان است.

    روش :

    پژوهش حاضر، یک مطالعه توصیفی از نوع علمی مقایسه ای و جامعه آماری پژوهش شامل تمامی صاحب نظران در عرصه فرهنگی و متولیان قضایی در سال 94 بوده که از این افراد، تعداد 144 نفر (90 نفر مردو 54 نفر زن) به عنوان نمونه و به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه با طیف لیکرت، جمع آوری گردید و در تعداد 144 پرسشنامه در قالب 30 گویه در اختیار جامعه آماری در دسترس قرار گرفت. برای تجزیه وتحلیل داده ها از روش های آماری آزمون ضریب همبستگی پیرسون و اسپیرمن و نیز نرم افزار SPSS استفاده شد.

    یافته ها: 

    نتایج حاصله در بین 4 طیف (قضات، دانشجویان، روحانیون، ضابطین) سطح معنا داری را با توجه به ضرایب حاصله نشان داد که عدم وجود سیاست تقنینی مناسب 72/0، تهاجم فرهنگی 65/0، و فقدان تعمیق ارزش ها و آموزه های دینی 59/0، به ترتیب مهم ترین عوامل گرایش به عدم رعایت حجاب شرعی در نتیجه مغفول ماندن این تاسیس فقهی و حقوقی در جامعه است.

    کلیدواژگان: امر به معروف و نهی از منکر، پیشگیری از جرم، جرم شناسی پیشگیرانه
  • علی کریمی خوزانی * صفحات 101-122

    از نتایج نظریه پلیس جامعه محور و رویکرد توسعه مردم گرا در تفکر توسعه نوین، می توان از منظر تیوریک، مشارکت مردم و توانمندسازی آنها را به عنوان عامل تحقق نظم ارگانیک انتظار داشت. به این مفهوم که جامعه با توانمند شدن قادر است که نظم ارگانیک را در قالب خودسازماندگی اجتماعی و در قالب هدایت و رهبری نهادهای مسیول به پیش ببرد. در این تحقیق آنچه از دل نظم ارگانیک مدنظر است مبحث پیشگیری از بزه کاری و بزه دیدگی است. این تحقیق با شیوه اسنادی و کتابخانه ای و با روش توصیفی و استنتاجی به دنبال تعیین و تبیین اهداف و برنامه های استراتژیک برای پلیس در جهت توسعه فرهنگی جامعه در تحقق امنیت اجتماعی خودسازمانده (نظم ارگانیک) در پیشگیری از بزه کاری و بزه دیگی است. چهار راهبرد احصاء شده در این تحقیق عبارتند از: راهبرد اطلاع رسانی آموزه های دینی و راهبرد اطلاع رسانی قواعد اجتماعی و مهارت های زندگی به عنوان راهبردهای توسعه فرهنگی برای جلوگیری از بزه کاری افراد؛ و همچنین راهبرد اطلاع رسانی توصیه ها و هشدارهای پلیسی و راهبرد اطلاع رسانی طرح ها و خدمات انتظامی به عنوان راهبردهای توسعه فرهنگی برای جلوگیری از بزه دیدگی افراد در این مقاله مطرح شده است.

    کلیدواژگان: توسعه فرهنگی، پلیس جامعه محور، نظم ارگانیک، بزه کاری، بزه دیدگی، توسعه نوین
  • ایوب کرمی، یوسف محمدی مقدم، حسین ذوالفقاری صفحات 123-156

    هر چقدر سازمان در نگهداشت نیروی انسانی توانمند خود بکوشد، توانسته سرمایه انسانی وارزش انسانی خود را حفظ نموده و بر عملکرد و بهره ‏وری خود تاثیر شگرفی بگذارد. عوامل بسیاری که در نگهداشت کارکنان می تواند موثر باشد شناسایی و مورد بررسی قرار گرفته اند. ولی در بخش نگهداشت کارکنان پلیس های تخصصی نارسایی هایی به چشم می خورد . سازمان ناجا در مورد نگهداشت کارکنان، بخصوص کارکنان پلیس های تخصصی، نقش اصلی و کلیدی دارد تا بتواند نقش های اصلی خود را به خوبی ایفا کند. لذا با این اوصاف، عوامل سازمانی موثر که محقق قابل تحقیق و بررسی می داند، عبارتند از: (انگیزش، سبک مدیریت، شایسته سالاری، امکان ارتقای شغلی، فن آوری و تجهیزات) این تحقیق فرضیه ندارد و از نظر هدف، کاربردی، با ماهیت توصیفی، تحلیلی و پیمایشی است. جامعه آماری این پژوهش کارکنان و روسای پلیس های تخصصی فرماندهی انتظامی استان همدان می باشد. که تعداد آنها 550 نفر می باشد. ابزار سنجش این تحقیق، پرسشنامه محقق ساخته شامل 28 سوال بسته که پایایی آن با آلفای کرونباخ 92/ . تعیین گردیده SPSS و تجزیه و تحلیل داده ها با بهره گیری از مبانی نظری و یافته های آماری به صورت طبقه ای، تصادفی- (افسرارشد- افسرجزء - درجه دار) انتخاب و نتایج حاصله نشان می‏دهد شایسته سالاری - سبک مدیریتی- انگیزش -امکان ارتقاء- تجهیزات و فن آوری در ماندگاری و حفظ و صیانت و نگهداشت کارکنان پلیس های تخصصی در سازمان موثر می باشد.

    کلیدواژگان: نگهداشت کارکنان، پلیس های تخصصی، شایسته سالاری، ارتقای شغلی، انگیزش
|
  • Bahareh Rasoli*, Yadollah Khoramabadi Pages 1-15
    Objectives and purpose

    This study aimed to determine the effectiveness of anger management training in reducing violence and mental health patterns of couples in the city of Hamedan.

    Method

    This research method is quasi-experimental and in order to do it, among couples who were referred to counseling center, 40 people by sampling method selected randomly and were replaced into two experimental and control groups. Experimental group have been undergone over 8 sessions of anger management training programs. Data were collected from the questionnaires of mental health and domestic (family) violence cst-2 before and after the intervention process (Pre- and post-intervention process) and were analyzed by analysis of covariance.

    Findings

    The findings of this research showed that training the anger management skills can significantly reduce domestic (family) violence and increase mental health of the couples. There is a significant difference between the experimental and control groups in terms of domestic violence and mental health.

    Discussion

    The results of this research suggest that the training of anger management skills is a good way to reduce domestic (family) violence and thereby leads to improving the mental health of the couples. Training of anger management may be set and changed through behavioral skills and will help to create a pleasant emotions for couples to reduce their own violence, in the effect of these desired changes behavior and mental health of couples were improved

    Keywords: vandalism, social security, Police, social disorder, family harshness
  • Haji Mohamad Mahdian Nasab, Babak Moeini Pages 17-45
    Objectives and purpose

    Veil is considered as one of the important social and religious issues. Islamic attire for women as an external and internal shield against strangers lead to family, moral immunity and most importantly social security. Therefore, the main objective of this study is to use the theory of planned behavior Ajzen and to determine factors associated with 4-59 girls and women tend to veil.

    Method

    this study is done in the method of descriptive-survey in 2015 to 900 girls and women aged 9-45 in Hamedan. Subjects are selected by multi-stage sampling. They are participated in this study by completing the researchers' questionnaire. The collected data are analyzed by SPSS and descriptive and inferential statistical tests.

    Findings

    the results showed that the mean score of constructs of the theory of planned behavior included attitudes, subjective norms, and perceived behavioral control with an average score of statistically significant relationship the tendency to veil and behavioral intention are two important predictors of behavior. The construct of attitudes and subjective norms and perceived behavioral control with adverse effects on behavioral intention to perform the behavior of veil is very essential.

    Discussion

    According to the results of this study, design programs and instruction messages could be very beneficial in order to promote the veil based on the theory of planned behavior. The results could be used in universities, cultural centers, counseling center, police commander social department and other organizations and institutes involved in social security.

    Keywords: : Islamic veil, Theory of Planned Behavior, Attitude, behavioral intention, subjective norm
  • Mahdi Khoshghamat* Pages 47-80
    Context and purpose

    Change in workplace has made organizations to review and revise management systems in order to survive in today's rapidly changing world. Here, empowerment converts to the main topic in relation to management and leadership functions.Servant leaders always show a great desire to develop employees and to impact on growth and development of organization. The purpose of this study was to investigate the relationship between servant leadership and empowerment.

    Method

    This study was conducted on the employees of Hamadan police headquarters with descriptive-survey method in 2015. The population was 407 in which 197 were selected as samples. 220 questionnaire were distributed and 200 of them were collected. Subjects were selected by personnel number and random sampling. They participated in this study by completing the researchers' questionnaire. The data were analyzed by SPSS software and descriptive and inferential statistical tests.

    Findings

    The results show that there is a statistically significant relationship between servant leadership and empowerment. In addition, the results verified the significant and positive relationship between all of the dimensions of servant leadership such as serving, humility and modesty, reliability and kindness and empowerment.

    Discussion

    According to this study and the verification of positive and significant relationship between servant leadership and empowering employees, considering this style and its dimensions are vital. It is suggested that the required trainings in terms of the style of leadership should be directed toward organizational managers.

    Keywords: : Leadership, Leadership Style, Servant leadership, Empowerment, staff
  • Mohsan Fathi*, Shahrdad Darabi Pages 81-100
    Context and purpose

    The present study was conducted with the aim of investigating the policy of promotion of virtue and prevention of vice in decreasing the crime rate of unveilings by a case study of Hamadan.

    Method

    The research method is a descriptive, comparative study. The statistical population of the study consisted of all the experts in the field of culture and judiciary in 1394, of these, 144 subjects (90 men and 54 women) were selected as sample with the method of available sampling. Data were collected using a Likert scale questionnaire. A total of 144 questionnaires were distributed to the statistical community in a format of 30 items. Pearson correlation coefficient and Spearman correlation test and SPSS software were used for data analysis .

    Findings and Discussion

    The results of the four spectra (judges, students, clerics, enforcement officials) showed a significant level with respect to the obtained coefficients in which the lack of proper legislative policy (0.72), the cultural invasion was (0.65), and the lack of a deepening and teachings of religious values was (0.59), respectfully, are the most important factors in the tendency to disregard the religious hijab as a result of neglecting this legal establishment in society.

    Keywords: Promotion of Virtue, the Prevention of Vice, Prevention of crime, Preventive Criminology
  • Ali Karimi Khozani* Pages 101-122
    Context and purpose

    As it is stated in this study, public participation and empowerment are considered as factors fulfilling organic system resulted from social-oriented police and populism development in modern development thinking. It means that society can advance organic system by empowerment in a social self-organized context and leading and managing responsible bodies.

    Method

    In this study, the important thing in organic system is prevention of delinquency and crime. This study seeks to determine and explain the objectives and strategic plans for police toward social cultural development in fulfilling self-organized social security (organic order) for preventing delinquency and crime by documentary-library and inferential-descriptive methods.

    Findings and Discussion

    Four strategies recognized in this study are as follow: Informing strategy of religious teachings and informing strategy for social rules and life skills as cultural development strategies for preventing crime as well as informing strategy of police warnings and suggestions and informing strategy and police service as cultural development strategies for preventing crime are discussed in this research

    Keywords: Cultural development, social-oriented police, organic order, Crime, Delinquency, modern development
  • Ayub Karami, Yusef Mohhamadi Moghadam, Hossein Zolfaghari Pages 123-156
    Context and purpose

    The more an organization is struggling to maintain its capable manpower, it has managed to maintain its human capital and human value and will have a profound impact on performance and productivity. Many factors that can be effective in maintaining employees are identified and studied. But in the maintenance of specialized police staff, there are failures. The IRIP has a key role in maintaining staff, especially the staff of the specialized police. Therefore, the effective organizational factors that the researcher considers for investigating and reviewing are: (Motivation, management style, meritocracy, career enhancement, technology and equipment).

    Method

    This research has no hypothesis and in terms of purpose, it is applicable, with descriptive, analytical and survey nature. The statistical population of this research are specialized staff and police chiefs of Hamadan Province Police Command, which number is 550 people.

    Findings and Discussion

    The instrument for measuring this research was a researcher-made questionnaire consisting of 28 closed questions, which its reliability was determined by Cronbach's alpha 0/92. Data analysis was selected using a theoretical basis and statistical findings as categorical, random (senior officer- subaltern- noncommissioned officer). The results show that meritocracy - managerial style - motivation - promotion -equipment and technology are effective in maintaining and retention and keeping specialized police officers in the organization.

    Keywords: Staff maintenance, specialized police, Meritocracy, career promotion, Motivation